Nieuws

Movies That Matter @ Peel en Maas 2019

Movies That Matter @ Peel en Maas 2019

Dit najaar worden er in DOK6 cinema weer verschillende films vertoont in het kader van Movies that Matter @ Peel en Maas. Stichting Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Ze zetten film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving. De Basisscholen gaan op 4 november kijken naar de film Bekas. Zo ook het eerste leerjaar van het Bouwens op 3 oktober. Het tweede leerjaar van het Bouwens gaat op 1 oktober kijken naar de film Trash. Rond de films wordt een educatief programma aangeboden.

Synopsis Bekas:
Het zijn de vroege jaren negentig. Saddam Hoesseins regime legt veel druk op het Koerdische gedeelte van Irak. Dana en Zana zijn twee arme dakloze broertjes, die met schoenen poetsen in hun levensonderhoud proberen te voorzien. Hun ouders verloren ze in de eerste Golfoorlog. Wanneer ze op een dag de Hollywoodfilm Superman zien in een klein bioscoopje, besluiten ze naar Amerika te vertrekken, waar hun held zich bevindt. Ze kopen een ezel, die ze ‘Michael Jackson’ dopen en gaan op pad. Zonder geld of papieren zijn de jongens overgeleverd aan hun geluk en de vrijgevigheid van anderen. Hun tocht is echter lang en vol gevaren. Hartverwarmende film over de moed, kracht en het tomeloze optimisme van twee kinderen in een land vol geweld en onderdrukking.

Synopsis Trash:
Trash is een aangrijpende thriller over twee jongens, Rafael en Gardo, die vuilnis sorteren in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Wanneer ze een portemonnee vinden tussen het afval realiseren ze zich niet wat de gevolgen hiervan zijn. Op het moment dat de politie langskomt en een enorm hoge beloning uitlooft voor de vinder van de portemonnee, begrijpen ze dat er meer aan de hand is. Ze delen hun geheim met hun vriend Rato en slaan op de vlucht voor de politie. Ze komen terecht in een uitzonderlijk, maar gevaarlijk avontuur, terwijl ze proberen om de herkomst van de portemonnee te achterhalen en het mysterie te ontrafelen.