Nieuws

Baarlose Burendag een mooi succes!

Baarlose Burendag een mooi succes!

Ontmoeten en elkaar leren kennen; dat was wat de organisatie van de Baarlose Burendag voor zaterdag 28 september tot doel had gesteld. Deze werd gehouden in en rond MFC De Engelbewaarder. Na afloop kon werkgroepvoorzitter Eric Vestjens concluderen dat men daar prima in is geslaagd: “Het was natuurlijk vooraf wat moeilijk in te schatten hoeveel mensen we konden verwachten. Dit ook omdat we de publiciteit wat beperkt hadden gehouden. Het was immers de eerste keer dat deze dag in deze vorm werd georganiseerd in Baarlo en het weer zat niet zo mee. Maar als je dan ziet dat er een kleine 100 mensen gedurende de middag aanwezig waren en dan ook nog eens van circa zes verschillende nationaliteiten dan mogen we zeer tevreden zijn. Er werd heerlijk gesmuld van elkaars hapjes, er werden gezellige praatjes gemaakt, men beleefde samen de grootste lol met de Oudhollandse spellen en het was prachtig om te zien hoe er samen werd gedanst”.

De heerlijke hapjes waren bereid door enkele Poolse en Syrische dames die al een tijdje in Baarlo wonen. Ook de buurtbewoners (’t Tienderhöfke) van MFC De Engelbewaarder waren druk in de weer geweest; zij hadden o.a. gezorgd voor heerlijke wafels. Naast de mensen van de Baarlose werkgroep “Nieuwkomers” waren er nog enkele Baarlonaren opgestaan om het verbindende evenement te organiseren. Met ondersteuning van Wonen Limburg en Welzijnsorganisatie Vorkmeer lijkt men daar dus prima in geslaagd. Speciale dank gaat ook uit naar enkele fondsen en sponsoren die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

Inmiddels is de geslaagde dag geëvalueerd. De werkgroep Nieuwkomers gaat zich binnenkort beraden over een vervolg.

Dorpsinformatiepunt Baarlo.