Nieuws

Afsluitingsdag Leerwerkhuis

Afsluitingsdag Leerwerkhuis

Aan het eind van het schooljaar wilden we als docenten een leuke, leerzame en sociale afsluiting verzorgen voor alle cursisten die bij ons de inburgeringslessen volgden (Leerwerkhuis in Panningen). Dit jaar stond die dag op dinsdag 19 juli gepland met activiteiten die met de thema’s gezondheid en beweging te maken hadden. Deze thema’s stonden de laatste weken centraal in de verschillende groepen.

Op de laatste schooldag maakte een groepje cursisten gezonde hapjes klaar. De recepten en benodigdheden werden door de docenten in de voorafgaande lessen besproken. Onder begeleiding van de vrijwilligers ging dit groepje bij de Jumbo de dag ervoor de boodschappen doen.

Op de dag zelf wilden we activiteiten organiseren in het gemeenschapshuis in Panningen samen met andere gebruikers van het Gemeenschapshuis in Kepèl (Gik). Zo hebben leden van de jeu de boules club en de line dance juf, groepjes cursisten begeleid. Ook de vrijwilliger die voor de tuin van het Gik zorgt heeft een aantal cursisten onder zijn hoede genomen. Vrijwilligers die al op de maandag en dinsdag in de groepen werken, hebben de sjoel-activiteit bijgewoond en het koken en het schilderen voor hun rekening genomen. Voor het Kubb spel en het darten werden bekenden van de docenten ingeschakeld.

Het verbinden, gezondheid en bewegen stond deze dag dan ook centraal!